اول برو آزمون بده بعد بیا ادامه مطلب

آزمون در 

http://www.tabaye.ir/exam

افراد از نظر نوع مزاج به چهار دسته تقسیم می شوند: 1)افراد صفراوی مزاج 2) افراد سوداوی مزاج 3) افراد بلغمی مزاج 4) افراد دموی مزاج

افراد از نظر نوع مزاج به چهار دسته تقسیم می شوند: 1)افراد صفراوی مزاج 2) افراد سوداوی مزاج 3) افراد بلغمی مزاج 4) افراد دموی مزاج

صفراوی

صفرا ترشحات کبد است که رنگ آن زرد که جزء آتش بوده گرم و خشک است و گرما زیاد تولید می کند.ph~8.5 است

بیماری صفرا

کسانی که صفرا زیاد تولید می کنند - سر درد - شقیقه نبض میزند -زردی سفیدی چشم - سیاهی رفتن چشم - سرگیجه - طعم دهانشان تلخ شده ترش کردن گلو وقتی صفرا داخل معده بیاید -تشنگی- سوزش جگر زیر دنده راست آنها خیلی گرم است و حداقل دو درجه تب دارند و لبهای آنها دچارخشکی بوده پوست سرشان ترک خورده و می سوزد و بعنوان شوره و حتی ریشه مژه و دور پلک سوخته و پوسته پوسته می شود - پوست زبر - رنگ ادرار زرد تیره -ابرو میریزد - علاقه زیاد به آب یخ و یخ - تند خو بهانه گیر -موها تکه تکه میریزد. - دیدن خواب هولناک افتادن از بلندی جنگ و ستیز

علت:

غذاهای چرب و شیرین صفرا را زیاد می کند.

غذای مضر برای صفرا مزاج ها:

پرخوری - بعد از غذای مختصر دوباره غذا خوردن - آش رشته - ماکارونی سیر (مطلقا نخورید مزاج کبد گرم و تر است و سیر تبدیل به آتش شده و بیمار حالش بد می شود)-شیرینی

درمان:

انار و شاتوت بهترین دارو است - زرشک - تمشک - زردآلو - هلو - خیار کاهو - هویج - روغن زیتون - کنجد - سیب - گلابی - سوپ جو - کدو خورشتی - خوراک قارچ - کدو حلوایی - اسفناج - گشنیز - نخود فرنگی - عدس - ماش - جو دو سر - لیمو عمانی

سوداوی

سودا سرد و خشک از جنس خاک و رسوب خون است و PH=6 است و در طحال تولید می شود و طحال را فعال می کند. PH خون باید بالای 7 باشد و اگر به 7 برسد به حالت اغماء و غش می رود) اگر سودا زیاد شود طعم دهان شور می شود - بوی عفونت دهان و کابوس می بیند و دچار افسردگی و خستگی - خود خوری - فکر زیاد بدون آنکه بداند - لاغری - بی نشاطی - یبوست شدید هفته ای یک بار- مدفوع قیری و سیاه - سوزش هنگام دفع ادرار - ادرار تیره خاکستری می شود - حالت تهوع- حس تاریکی چشم و شب کوری - تیرگی رنگ پوست و صورت - سوزش معده- خارش زیاد بدن وترک خوردن پوست - قلنج معده

علت

غذا های مانده و بیات و شور و نمک سود سودا را زیاد می کند

غذای مضر برای سوداوی مزاج ها

عدس - نوشابه با غذا - ماهی دودی - غذای مانده و بیات - نمک سود - خیار شور - گوشت پیر (رنگ قرمز تیره) - پنیر نباید بخورند

درمان

خوردن غذای گرم و تر - ملین - سوپ جو (با پاچه گوسفند - کمی زنجبیل زعفران) بعد از سلامتی عسل و قدومه شیرازی مرتب استفاده کنید - توت با آب گرم طهارت کند- -انجیر - خرما - کشمش - هل - دارچین - زیره زعفران

بلغمی

بدن علیه خودش انقلاب می کند و رماتیسم مفصلی می آورد .مثل کشک و آب یا سفیده تخم مرغ است ومربوط به سیستم لنفاوی یا سیستم ایمنی یا است.از جنس آب وسرد و تر است و کسانی که سردی زیاد بخورند (ماست ترشی)بلغم فعال می شود. وزیر چشم پف کرده - مزه دهانشان ترش می شود - پوست شل و ول و سفید و آبکی می شود - پوست مقطعی سفید می شود (برص) و موها زود سفید می شود و مو - لک قهوه ای در سفیدی چشم و سردی دست وپا و پا درد و زانو درد - لرزش دست و پا (پارکینسون) دیر هضم شدن غذا - درد معده - تنگی نفس موقع خوردن غذا - قلنج می کنند و دوست دارند ماساژ بدهند و درد کمر و بین شانه ها و گرفتگی ماهیچه پشت گردن - کسل و خواب آلود - جاری شدن آب از دهان در خواب - دچار تپش قلب وقتی از خواب بیدار می شود - رقیق بودن آب بینی - ترشح بینی - سرفه زیاد - فراموشی - دفع ادرار زیاد همراه با فشار ضعف مثانه .

علت:

غذاهای لبنیات و ترشی و سرکه بلغم را زیاد می کند.

غذای مضر برای بلغمی مزاج ها:

لبنیات - ترشی - لیته - شور - سیب زمینی - عدس - قارچ - گوشت گاو و گوساله - گوشت سفید(برای رماتیسمی ها بد بوده و درد را زیاد می کند)- چای - قهوه - نسکافه - میوه ترش و کال - نارنگی - کیوی - گرمک(سرد است) - خیار پوست کنده - لیمو شیرین - سوپ جو با زنجبیل

درمان:

گوشت (شتر - گوسفند - کبوتر - سار - گنجشک) - ادویه جات (هل - دارچین - زنجبیل - زیره - زعفران - زنیا - سرنجان - خولنجان - سیر- موسیر - خردل) - سبزیجات(کرفس - نعناع - ریحان - جعفری - ترخون - مرزه) - کلم - مارچوبه - هویج - کدوحلوایی - لیمو ترش - گندم - نخود - گردو هندی - قدومه شیرازی

دموی

از جنس هوا و گرم وتر است وبرای رساندن غذا واکسیژن به سلولها است.و اگر زیاد شود مزه دهان شیرین می شود- سر سنگین شده - - چرت زدن کم حواس -کش آمدن آب دهان - زبان قرمز می شود مثل آنکه رب انار یا زرشک خورده باشد و بدن دچار خارش و دمل و جوش ریز بیشتر در گردن بین کتف شده از لثه خون می آید و مضطرب میشود.

علت :

پرخوری وخوردن بیش از حد خون را زیاد می کند

غذای مضر برای دموی مزاج ها:

پر خوری - بادنجان - غذای نشاسته ای - آب یخ -شیرینی - غذای ممنوعه

درمان:

ناشتا (خاک شیر - بالهنگ - تخم ریحان - تخم مل - قدومه شیرازی - بالنگو - اسفرزه) یکی از اینها را در آب بریزید حجمش زیاد می شود و بخورید حرکات دودی روده را زیاد کرده و روده براحتی کار می کند - استفاده از ترشی طبیعی فصل (شاتوت - زرشک - لیمو ترش - آب نارنج - مرکبات) - سوپ جو - نان جو - سالاد با روغن زیتون و آب لیمو قبل از غذا - جوانه ها - سبزی - میوه


حالا هر کی مطالبو خوند و آزمونو داد میتونه تو نظرات مزاج خودشه بگه.

جالبه بدونین هرکی مزاجش رو بدونه دیگه به هیچ وجه بیمار نمیشه.